Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

11η αποστολή: Το Μουσείο των Μουσείων- "Μένουμε σπίτι ...μαζί!!!": (E twinning πρόγραμμα): Συνεργατικό ψηφιακό Μουσείο, E book με τα εκθέματα του σχολείου και σταυρόλεξο με τα εκθέματά μας.


Η 11η αποστολή μας έχει τίτλο "Το Μουσείο των Μουσείων". Τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά;
Πάμε να τα δούμε βήμα - βήμα:
1. Παρακάτω βρίσκεται το μαγικό εισιτήριό σας για το Μουσείο. Όμως ο κωδικός του είναι κρυμμένος... Για να τον βρείτε θα πρέπει να χρωματίσετε μία ζελατίνη με ΚΟΚΚΙΝΟ και να την τοποθετήσετε πάνω στο μυστικό στοιχείο, στο τετράγωνο της εικόνας.
2. Στη συνέχεια, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι που ακολουθεί και έχει σχεδιάσει η συνάδελφος Μαρίνα Ζαχαρία:

https://view.genial.ly/5eb53e54639bfa0d0fdc066c/game-breakout-to-moyseio-twn-moyseiwn

Για να το ολοκληρώσετε, θα πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό που βρίσκεται κρυμμένος σε έναν πίνακα. 
ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙΤΕ, ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ 1 ΚΑΙ 2 ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ 3.

3. Στείλτε μου φωτογραφίες από κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι κάποιο παλιό παιχνίδι της μαμάς ή του μπαμπά ή ό,τι άλλο θέλετε!!!
Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετείτε μια ταμπελίτσα με το όνομα του αντικειμένου και λίγα λόγια για το αντικείμενο. Στη συνέχεια το ζωγραφίζετε και μου στέλνετε και τη ζωγραφιά σε φωτογραφία!!
4. Θα κάνουμε το δικό μας Μουσείο, σε συνεργασία με άλλα σχολεία!!!
Γι' αυτό περιμένω όσο πιο σύντομα μπορείτε τις εργασίες σας!!!



Με τα εκθέματα που έλαβα από τα παιδιά δημιούργησα ένα σταυρόλεξο: "Το σταυρόλεξο των εκθεμάτων μας", θα ακολουθήσουν κι άλλα...




Στα πλαίσια του e twinning προγράμματος: "Μένουμε σπίτι...μαζί!!!", τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα δημιούργησε το δικό της μουσείο. Σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου Ζακύνθου και το Νηπιαγωγείο Κανδήλας Αιτωλοακαρνανίας, το Νηπιαγωγείο μας συνδιαμόρφωσε το παρακάτω Μουσείο:

Το Μουσείο μας είναι ένα από τα 4 Μουσεία που δημιουργήθηκαν από τη δεύτερη ομάδα συντονισμού. Μπορείτε να δείτε και τα άλλα τρία Μουσεία της ομάδας συγκεντρωμένα στο παρακάτω padlet:

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Με τις συμμετοχές των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας δημιούργησα ένα ψηφιακό βιβλίο, μπορείτε να το δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου