Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Κάρτες, Σουπλά, τεχνικές ψαράκια και αράχνες: Καλό Καλοκαίρι!!!


Τις τελευταίες εβδομάδες κλείναμε τα θέματά μας και προετοιμάζαμε τα παιδιά για το Δημοτικό Σχολείο..Ακολουθούν διάφορες κατασκευές...

Για να ευχηθούμε : "Καλό Καλοκαίρι!" στα παιδιά επιλέξαμε το παγωτάκι.. με το δαχτυλάκι τους τα παιδιά σχημάτισαν βουλίτσες σε μοβ, ροζ, κίτρινο. Κόψαμε και κολλήσαμε τα παγωτά, το φιογκάκι και την ευχή για"Καλό Καλοκαίρι!!!".
Στο εσωτερικό της κάρτας, βάλαμε το ποίημα του Κωστή Παλαμά: "Ο ήλιος λάμπει". 
Τα παιδιά στόλισαν τις τσάντες τους με στένσιλ, φρούτα ή θαλασσινό θέμα, με μαρκαδόρους κατάλληλους για υφάσματα.Και λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, κάναμε χρυσόψαρα με τις παλάμες μας. Τα παιδιά χρωμάτισαν τις γυάλες με ξυλομπογιά και πάνω στην ξυλομπογιά έκαναν την παλάμη τους με τέμπερα.
Μόλις στέγνωσε αυτή με λίγη άσπρη και μαύρη τέμπερα κάναμε το μάτι του ψαριού.
Τέλος, κάναμε φυσαλίδες με ξυλομπογιά...
Την επιμέλεια αυτής της κατασκευής είχε ο συνάδελφος Σιώμος Μίλτος.
Στο μπλοκ με τις τεχνικές μας, τα παιδιά έπλεξαν ιστό αράχνης και ζωγράφισαν και μια αράχνη με μαύρη τέμπερα.


 Οι φάκελοί μας με τις εργασίες των παιδιών..


Τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτιά Α3 στο καβαλέτο , στη συνέχεια πλαστικοποιήσαμε τις ζωγραφιές τους και πήραν τα όμορφα σουπλά τους ως δωράκια για τη λήξη του σχολικού έτους.


Τα παιδιά έκαναν και την τελευταία τους ζωγραφιά για τη φετινή χρονιά...

Και η ώρα του απολογισμού... όλοι μαζί..κυρία Χριστίνα, κυρία Βάσω, κυρία Κατερίνα (η φοιτήτριά μας που τα παιδιά μας αγάπησαν πολύ!) και τα παιδιά γύρω μας!!!

Καλό καλοκαίρι!!!