Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Το Ντροπαλό χταπόδι- Ενισχύοντας το θάρρος και την αυτοπεποίθηση
Χθες είχαμε την τύχη να μας επισκεφθεί στο Νηπιαγωγείο μας ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας, κος. Γιάννης Τομπούλογλου και να διαβάσει - αφηγηθεί στα παιδιά μας την ιστορία του ντροπαλού χταποδιού..Η ανάγνωσή του τόσο περιγραφική που περισσότερο με αφήγηση έμοιαζε και κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τα παιδιά ένα από αυτά να είναι το χταπόδι και ένα η χελώνα. Τα υπόλοιπα παιδιά κουνούσαν τα πλοκάμια τους και περίμεναν τη σοφή χελώνα να τους δώσει τον λόγο για να κάνουν φιλοφρόνηση στο χταπόδι μας. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν ανάμεσα σε παιδιά της τάξης.
Δεν μπορούσαμε φυσικά παρά να κάνουμε μια αφίσα με το μπλε χταπόδι, όπου του γράψαμε τα ονόματά μας, και του βάλαμε και έναν κόκκινο φιόγκο για να του θυμίζει τι παθαίνει όταν δεν καταφέρνει να ξεπερνά την ντροπή του, αλλά και ένα μήνυμα κάτω από τον φιόγκο του: "Είσαι  μοναδικός". Κι επειδή τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το μπλε χταπόδι, ζωγράφισαν σε Α4 ό,τι τους έκανε εντύπωση.Ένα θεραπευτικό παραμύθι για ένα ντροπαλό χταπόδι, που ξεπέρασε την ντροπή του και απέκτησε φίλους πολλούς. Συγγραφέας του η ψυχολόγος Νένα Γεωργιάδου, εκδόσεις Οξυγόνο.
Το παραμύθι μας συστήνει ένα μπλε χταπόδι που γινόταν κόκκινο κάθε φορά που το πλησίαζε κάποιος και του μιλούσε. Μέχρι που μια μέρα συναντά τη σοφή χελώνα και του δίνει τη λύση στο πρόβλημά του: για να μπορέσει να γιατρευτεί, πρέπει αρχικά να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και έπειτα, να τους λέει καλές κουβέντες, να κάνει φιλοφρονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου