Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα ρεσώ και στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά

Χριστουγεννιάτικο ρεσώ- Αλεξανδρινά

Και φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στις κατασκευές μας. Στολίδια και ρεσώ με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά. Υλικά που βρίσκουμε και στο σπίτι μας, συνδυασμένα με πολύ χρώμα, λίγο χαρτόνι και αρκετή χρυσόσκονη... Συγκεκριμένα:
1. Στολίδια από αλουμινένια ανοίγματα καφέ  
Πάνω σε ανοίγματα από καφέ, τα παιδιά ζωγράφισαν με τέμπερες. Ακολούθησε χρυσόσκονη και...έτοιμο το στολιδάκι...2.Στολίδι δεντράκι από αυγοθήκες
 Τα παιδιά έβαψαν αυγοθήκες και όσο ακόμη το χρώμα ήταν νωπό, στολίσαμε με χρυσόσκονη. Στη συνέχεια περάσαμε σε κορδέλα και...έτοιμο το στολιδάκι-δεντράκι μας! 3. Στολιδάκια δεντράκια από γλωσσοπίεστρα
Για τη συγκεκριμένη κατασκευή χρειάστηκαν γλωσσοπίεστρα και ένα κομματάκι χαρτόνι οντουλέ για τον κορμό..Λίγα στολίδια και ένα κορδελάκι , για να μπορούν τα παιδιά να στολίσουν το στολίδι τους στο δέντρο τους.


4. Χριστουγεννιάτικα ρεσώ με cd 
Σε αυτή την κατασκευή το κυριότερο υλικό ήταν τα cd που δεν χρειαζόμαστε πια. Σχεδίασα λουλούδια αλεξανδρινά και φύλλα γκι τα οποία έκοψαν τα παιδιά. Τα κολλήσαμε και τα στολίσαμε γκλίτερ και ένα κεράκι ρεσώ στη μέση.


Σε όλα αυτά δούλεψε όλη η ομάδα της τάξης μας: η συνάδελφος Βάσω Τζιώλα κι εγώ, αλλά και η φοιτήτρια που κάνει την πρακτική της στο Νηπιαγωγείο μας , Κατερίνα Σταύρου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου