Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Λαμπάδες χελωνονιτζάκια, Frozen, κοτοπουλάκια και κατασκευές πασχαλιάτικων διακοσμητικών



 Βάψαμε γκρι ρολά από χαρτί υγείας. κόψαμε και κολλήσαμε κεφάλι, μουστάκι, αυτιά, μάτια και βαμβάκι για ουρά...και έτοιμα τα πρώτα λαγουδάκια μας....





 Κι άλλα λαγουδάκια...




...με ουρίτσα...


Και εδώ θα βρείτε τις μολυβοθήκες μας- λαγουδάκια... η πρώτη κατασκευή μας για φέτος!

Παράλληλα, ξεκινήσαμε τις λαμπάδες μας...Κι ενώ άλλα σχέδια είχα κάνει, τα κοριτσάκια από την τάξη μου επέμεναν ότι θέλουν λαμπάδες "Frozen". Εξήγησα ότι είναι δύσκολο να κάνουμε τις ηρωίδες από το αγαπημένο τους παιδικό και μου είπαν πως δεν πειράζει, τους αρκεί το χρώμα...να είναι μπλε. Έτσι, με την τεχνική που ακολούθησα πέρσι για τις λαμπάδες, βάψαμε και φέτος τις λαμπάδες μας, με άλλα χρώματα: φέτος επιλέξαμε το γαλάζιο, το μοβ και το λευκό. Και όσο το χρώμα ήταν νωπό, ρίξαμε ασημόσκονη.
Μέχρι να στεγνώσουν οι λαμπάδες, κόψαμε αυγοθήκες και τα παιδιά τα έβαψαν σε γαλάζιο και μοβ. Και πάλι, πριν στεγνώσει η τέμπερα, ρίξαμε ασημόσκονη...Με το που στεγνώνει το χρώμα, περνάμε μια στρώση ατλακόλ και αφήνουμε να στεγνώσει... (σταθεροποιεί το χρώμα και δίνει γυαλάδα)









Έτοιμες οι λαμπάδες "Frozen", με δωράκι λουλουδάκια στα χρώματα της "Frozen" και κορδέλες στα ίδια χρώματα...





Και για τα αγόρια; Με την ίδια τεχνική και χρώματα που επέλεξαν τα ίδια: κίτρινο, καφέ και λαχανί...




Με το εσωτερικό από σοκολατένια αυγουλάκια (πράσινου χρώματος), λίγο γκοφρέ χαρτί και μάτια, τους έκανα τα χελωνονιτζάκια... όσα αυγουλάκια ήταν λευκά τα χρωματίσαμε με λαχανί τέμπερα.
Έτοιμες και οι λαμπάδες για τα αγοράκια μας!!









Παράλληλα, ξεκινήσαμε και 20 λαμπάδες για τον Σύλλογο Down: 





...οι οποίες παραδόθηκαν σήμερα στον Σύλλογο Γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου