Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Τα κάλαντα, του Νικηφόρου Λύτρα


Μιλώντας για τα κάλαντα στο Νηπιαγωγείο, αξίζει κανείς να μελετήσει τον υπέροχο πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα με θέμα τα κάλαντα. 

Μελετήσαμε τα χρώματα, τον χρόνο του πίνακα, των αριθμό των ατόμων που υπάρχουν σε αυτόν, για τα μουσικά όργανα, για τα ρούχα που φοράνε, για το είδος του σπιτιού. 

Η αλήθεια είναι ότι μετά από πολλή παρατήρηση κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάλαντα και με μεγάλο ενθουσιασμό θέλησαν να αναπαραστήσουμε τον πίνακα. 

Σε χαρτί του μέτρου παιδιά χρωμάτισαν το φόντο. 
Άλλα πήραν και ζωγράφισαν τα παιδιά που λένε τα κάλαντα και τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον τοίχο. 
Τη μητέρα και το παιδί στην αγκαλιά τα παιδιά τα έκαναν ψηφιδωτά, ενώ χρησιμοποιήσαμε χαρτί κουζίνας και υφάσματα για να τους ντύσουμε. Χρειαστήκαμε μαλλάκι για τα μαλλιά τους και για τις φούντες από τα τσαρούχια!
Για την σκούπα χρειαστήκαμε πευκοβελόνες, που είναι ελαφρύ υλικό και δίνει την υφή της σκούπας.
Για το φεγγάρι χρωμάτισαν εφημερίδα και έκοψαν έναν κύκλο. 
Τέλος, κάναμε τα περιγράμματα..κάπως αφαιρετικός, αλλά τον λατρέψαμε, καθώς τα παιδιά έβαλαν όλο το μεράκι, το χαμόγελο και την τέχνη τους!

Πριν τα περιγράμματα και τη ζωγραφική των προσώπων..

Η Έλενα ανέλαβε να μας ζωγραφίσει τα πρόσωπα....


Έτοιμος ο πίνακάς μας, τα δικά μας "Κάλαντα"...