Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

"Σχολικές Ανακυκλω- κατασκευές": Συλλογικός τόμος aeiforum.

Με πολλή χαρά, σας παρουσιάζω τον συλλογικό τόμο του aeiforum (www.aeiforum.eu), "Σχολικές Ανακυκλω- δημιουργίες"  συντονιστής του οποίου είναι ο κος. Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος του aeiforum. Μήνυμα του βιβλίου: σχεδόν τίποτα δεν είναι πραγματικά για πέταμα, μιας και σχεδόν τα πάντα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Στο βιβλίο υπάρχει μια έρευνα και πολλές ιδέες για κατασκευές από πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε κι εμείς, το 7ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Φυλλομετρώντας κανείς το βιβλίο παρατηρεί πόσο πολλές ιδέες υπάρχουν και προκύπτουν, αν δώσουμε δεύτερη και τρίτη διάσταση στα πράγματα και αν αφήσουμε τη φαντασία μας να αξιοποιήσει την ύλη και δεν την περιορίζουμε στο όνομα που της έχει τύχει.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το βιβλίο 

εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου