Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Είμαι Νηπιαγωγός, λατρεύω να δημιουργώ και το ίδιο θέλω να καταφέρω και με τους μαθητές μου: να τους μεταδώσω τη διάθεση για δημιουργία και την θετική ενέργεια! Σαν στάση ζωής η ανακύκλωση με χαρακτηρίζει, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχολείο μου. Έτσι πολλές από τις κατασκευές που κάνω είναι με ανακυκλώσιμα υλικά, άλλες δικές μου ιδέες  και άλλες από διάφορα site.  Αγαπώ πολύ και την τέχνη όμως, οπότε στο σχολείο μου πειραματιζόμαστε με πίνακες ζωγραφικής , με διάφορες τεχνικές.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Κολάζ και μεικτή τεχνική

Η τεχνική του κολάζ και της μεικτής τεχνικής είναι άλλη μια τεχνική που λατρεύω! Μπορείς να κάνεις πραγματικά έργα τέχνης, συνθέτοντας φωτογραφίες. 
Στα παρακάτω δείγματα ζωγράφισα το χαρτί μου αρχικά με κηρομπογιά. Πέρασα από πάνω μία στρώση τέμπερας και με το ψαλίδι χάραξα ακατάστατες γραμμές. Μετά πήρα φωτογραφίες και τις έκοψα με απόλυτη ακρίβεια πάνω στο περίγραμμα των φιγούρων που ήθελα να χρησιμοποιήσω: όσο πιο ακριβείς είμαστε όταν κόβουμε τις φιγούρες , που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο πολύ πετυχαίνουμε ένα πραγματικά  όμορφο κολάζ. 

Πρώτο κολλάζ (μέγεθος του κολάζ Α3)

Στο επόμενο κολάζ ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία. Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη φωτογραφία , τα χρώματα δεν φαίνονται τόσο ζωηρά όσο είναι στην πραγματικότητα.

Δεύτερο κολάζ (μέγεθος του κολάζ Α3)

Λεπτομέρεια του κολλάζ

Στο τρίτο κολάζ, περιορίστηκα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες , που βρήκα σε περιοδικά και μου άρεσαν πολύ, χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου χρώματα. Άλλωστε, το σκεπτικό ήταν...τελείως ασπρόμαυρο....

Ασπρόμαυρο κολάζ