Στην αρχή της χρονιάς τα παιδιά μαθαίνουν τη χρήση του ψαλιδιού και ξεκινάμε κόβοντας πάνω σε ευθεία γραμμή. Προηγουμένως έχουν χρωματίσει τις λωρίδες με χρώματα που επιθυμούν, με την προϋπόθεση να μην είναι το ίδιο χρώμα η μια λωρίδα δίπλα στην άλλη. Έτσι αρχίζουν σιγά- σιγά να αντιλαμβάνονται την έννοια της οριοθέτησης του χώρου, αλλά και του αισθητικού αποτελέσματος της εναλλαγής των χρωμάτων.
Επειδή όμως στόχος είναι πάντα να έχει νόημα για τα παιδιά καθετί από αυτά που κάνουμε, αλλά και να καλλιεργηθεί η δημιουργικότητά τους, χώρισα τα παιδιά σε δύο μεγάλες ομάδες των 10 ατόμων. Κάθε ομάδα πήρε ένα χαρτόνι 50Χ70, λωρίδες και κόλλες, συνομίλησαν και συναποφάσισαν για το πώς θα τοποθετήσουν τις λωρίδες στο χαρτόνι για να δημιουργήσουν τον δικό τους πίνακα. Στο τέλος, κάθε ομάδα έδωσε στον πίνακά της ένα όνομα και τον παρουσίασε στους συμμαθητές της άλλης ομάδας στην παρεούλα.
Σε επόμενη δραστηριότητα, κάθε παιδί χρωμάτισε το αρχικό του ονόματός του, και στο τέλος κάναμε συνθέσεις πάνω σε χαρτόνια:
Άλλη μία ομαδική δραστηριότητα σε χαρτόνι 50Χ70 ήταν το παζλ με τα κομμάτια της τάξης μας: Κάθε μαθητής έκανε μία ζωγραφιά και όλες μαζί ενώθηκαν, όπως κι εμείς στην τάξη μας κάθε φορά που συνεργαζόμαστε! Για να θυμόμαστε ότι η ομάδα μας είναι σαν ένα παζλ που όλα τα κομμάτια της είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί