Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Απόκριες με τον Garfield στο Νηπιαγωγείο


Λεφτά για τα σχολεία μας μπορεί να μην υπάρχουν, υπάρχει, όμως όρεξη πολύ, για να διασκεδάζουμε μαζί με τα παιδιά. Κι, ευτυχώς, υπάρχουν πάντα εθελοντές! Στην προκειμένη περίπτωση, η κα. Νίκη Πεγκλή, μαμά μαθήτριάς μας, προσφέρθηκε να μας κάνει ένα αποκριάτικο δώρο: να επισκεφθεί το σχολείο μας ντυμένη ως Garfield... χόρεψε με τα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Την αποκριάτικη εικόνα συμπλήρωσε και η συνάδερφος που ντύθηκε κλόουν. Τα παιδιά φόρεσαν από κάποιο αξεσουάρ αποκριάτικο.







 Και αφού καλεσμένοι μας ήταν και οι συμμαθητές μας από το 6ο και το 116ο Νηπιαγωγείο, με τα οποία συστεγαζόμαστε, χορέψαμε όλοι μαζί το γαϊτανάκι.











  Στην τάξη, παίξαμε τον αλευρομούρη και το χάσκα - αποκριάτικα παιχνίδια.










Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κλόουν

Το κάθε παιδί χρωμάτισε και από ένα χάρτινο πιάτο, όπως του άρεσε. Μέχρι να στεγνώσουν τα πιάτα, κόψαμε ψηφίδες. Γεμίσαμε διάφανα πλαστικά κεσεδάκια με τις ψηφίδες και κολλήσαμε τα κεσεδάκια στα πιάτα. Προσθέσαμε λαστιχάκι και έτοιμο το καπέλο. 
Χρωματίσαμε τη γραβάτα του κλόουν και προσθέσαμε λάστιχο, για να στερεωθούν στο λιμό των παιδιών. 
Κόψαμε χρωματιστές σακούλες σκουπιδιών και χρωματίσαμε τα μουτράκια μας: έτοιμοι οι κλόουν.









Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

1. Χαρταετοί και 2. πίνακας ζωγραφικής με χαρταετούς

Καθώς πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας ο χαρταετός.. Έδωσα στα παιδιά σχεδιασμένους χαρταετούς, τους έκοψαν και τους διακόσμησαν με μάτια, μύτη και στόμα. Στο τέλος, τους στόλισα και με ουρίτσες και αυτάκια από γκοφρέ χαρτί.

Δουλέψαμε και έναν πίνακα ζωγραφικής με χαρταετούς του οποίου δυστυχώς δε γνωρίζω τον ζωγράφο. Μου άρεσε, όμως, πολύ και τον δούλεψα με τα παιδιά. Χθες κάναμε το φόντο και χρωματίσαμε με τέμπερα σε διάφορα χρώματα λευκά χαρτιά Α4, από τα οποί σήμερα σχηματίσαμε τα σπίτια του πίνακα. Ζωγράφισαν παιδάκια και χαρταετούς, τα έκοψαν και τα κόλλησαν στο φόντο, που πια είχε στεγνώσει. Με σφουγγαράκι σχημάτισαν τα δέντρα. Με καθοδήγησή μου, σχεδίασαν το περίγραμμα των σπιτιών και των χαρταετών με μαύρο χρώμα, για να δώσουμε ένταση στον πίνακά μας. 

























Το τελικό μας αποτέλεσμα...

Ο αυθεντικός πίνακας:



Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Το παραμύθι μας για την ανακύκλωση

Δουλεύοντας το θέμα της ανακύκλωσης, πρότεινα στα παιδιά να κάνουμε μια αφίσα για το συγκεκριμένο θέμα..ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν ελεύθερα εικόνες σχετικές με την ανακύκλωση, όπως τους ερχόταν στο νου και φυσικά, όπως ήθελαν. Βλέποντας τα μικρά έργα τέχνης που μου παρέδωσαν οι μικροί μου καλλιτέχνες, δεν ήθελα να κόψουμε τις ζωγραφιές τους. Φωτοτύπησα αυτές που θα χρησιμοποιούσαμε στην αφίσα μας και στη συνέχεια, ζήτησα από τα παιδιά να βάλουν τις ζωγραφιές σε μια σειρά, όπως ήθελαν, έτσι ώστε να διηγηθούμε μια ιστορία για την ανακύκλωση. Κάθε παιδί συνέχιζε την ιστορία μας, καθώς πρόσθετε και μία ζωγραφιά.
Επεξεργάστηκα τα λόγια των παιδιών σε στιχάκια και προχώρησα στην ψηφιοποίηση του παραμυθιού μας.
Μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.flipsnack.com/christinakarapa/recycling-story-kindergarden-project.html

ή στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=T0Dwubegf8A

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

1.Ινδιάνοι - 2.Πώς το τρίβουν το πιπέρι


Την Παρασκευή , στις 13/2/2015 κάναμε καπέλα και κασκόλ Ινδιάνων, βάψαμε και τα πρόσωπα των παιδιών...







 Είχαμε επίσκεψη από τον Αστερίξ...


 ...τραγουδήσαμε και χορέψαμε το "Πώς το τρίβουν το πιπέρι"